Typex.jouwweb.nl

Typex weetjes

Typex kankerverwekkend ??.

Omdat Pleun en Ik (Julia) zoveel bezig zijn met typex krijgen wij natuurlijk ook opmerkingen /vragen .

Veel van deze vragen zijn : Is typex kankerverwekkend ?.

Het antwoord daar op is in prencippe nee.       De wetenschap heeft wel  bewezen dat er schadelijke chemische stoffen in een typex potje zitten maar dat is verdunt in de fabriekken waar ze typex maken.

Typex is dus niet gevaarlijk op de huid maar wel als je een overmate hoeveelheid inademt .

 

Vele vragen zijn"Hoe krijg je types uit de vloer?"

je hebt vast wel eens gehad dat "perongeluk" je potje typex van tafel je stoot en dat er een vlek in de grond zit van typex nou op hout trekt het in dus zorg dat je het snel weghaalt met een doekje met water en goed hard"schrobben"! Maar als je potje valt op een vloer met vloerbedekking dan ben je verder van huis,pak snel een papiertje en doe er water op en neem ook een droog papiertje mee om het af te doen dit doe je ong. 3 keer!! Maar als dit op school gebeurt in lokaal 13(ongeluks getal) dan moet je van je meneer heel hard poetsen om het eraf te krijgen en daarna nog eens met de stofzuiger erover voor de papiertjes die er nog lagen(ook wel een skiƫberg!) P.S. niet dat dit bij ons is gebeurt hoor!!

Sucses! met typex uit de vloer verwijderen!

xxPleun en Julia!!

Typex van je handen verwijderen.

Iedereen kent het probleempje wel!, Na een les uur waar je typex hebt gebruikt zit er meer typex op je handen/vingers dan op je vel papier.        Water help niet wrijven help een beetje maar uiteindelijk moet je het gewoon laten zitten tot het eraf slijt.                                                                                                                                                                                                                                    Hier een paar tips die ervoor zorgen dat jij je normale huidskleurtje weer terug op je vingers ziet verschijnen .                                                                      

- Aceton (nagellak remover)

- Terpetine

- Wasbenzine

- Typex verdunners.

 

 

Heb je nog een vraag over tyex?  Of wil je graag nog wat meer tips ?  Laat dan een e-mailtje achter we zullen hem zorgvuldig beantwoorden

xxxxx Julia & Pleun